animal raro.png
#animal
#vertebrat
#semi-aquàtic
#semi-terrestre
#carnívor
#amfibi

http://www.animalzoo.ro/caprioara-cu-colti-de-lup-sau-antilopa-cu-gat-de-girafa-5-animale-despre-care-nu-stiai-nici-macar-ca-exista-sunt-megahaioase/

Axolot en les 5 etapes de la metamorfosi:
animal.jpg

arbre.JPG
L'Axolot és un animal vertebrat de la família dels amfibi urodel, ja que pot anar per terra o per aigua, fa la metamorfosi i tenen cua, com la salamandra.
L'axolot es fàcil de confondre ja que, el seu físic sembla al d'un nemàtode o al d'un plathielmint.

El Axolot pot estar en la terra o en l'aigua, ja que és amfibi:dosanimals.jpg

FISIOLOGIA

L'axolot (Ambystoma mexicanum) conegut en idioma nàhuatl com a axolot que vol dir monstre aquàtic, és un amfibi urodel que viu al llac Xochimilco i altres llacs de Mèxic. A Mèxic ha estat tradicionalment un producte comestible.
A primer cop d'ull el seu estrany aspecte recorda el d'un cap gros gegant. El seu cos és allargat i el cap gran amb els ulls xics. A l'alçada del coll té tres parells de brànquies laterals externes. De tant en tant puja a la superfície per a respirar també l'aire atmosfèric.
És carnívor, s'alimenta de petits peixos, insectes, llimacs, cargols, cucs, cap-grossos de granota, larves de mosquit... També es poden alimentar amb trossos de carn o de cor de vaca.
L'axolot ha desenvolupat la capacitat de madurar sexualment i reproduir-se conservant l'estat de larva o la majoria dels seus aspectes.

ECOLOGIA

El axolot sempre ha viscut i viu a Mèxic. Es pot trobar a Ambystoma mexicanum al sud de la Ciutat de Mèxic. El seu únic hàbitat natural són els llacs propers a la Ciutat de Mèxic, i alguns canals i rius de coves, especialment a Xochimilco. També es trobaven en els ara desapareguts llacs de Texcoco i Chalco. Un altre lloc on el poden trobar és a prop de Chignahuapan, en l'estat de Pobla.

Axolot menjant un peix, deprés el podrà digerir amb les pedres que s'empassa i guarda a l'estòmag:

animal menjant.jpg