papallona.png
ETIQUETES:

#invertebrat
#papallona
#metamorfosi
#insectes
#30centímetres
#artròpode
#terrestre
http://seemorepictures.blogspot.com.es/2012/08/the-atlas-moth-attacus-atlas.html

papallonaa.png
Aquesta papallona consta de dues ales que la seva embargadura és de 20 a 30 cm per tant és la papallona més gran del món. També consta de una adomen situat entre les ales.
CLASSIFICACIÓ:
2.jpg
Forma part dels invertebrats perquè no té ossos interns.
Dins dels invertebrats forma part dels insectes ja que te les característiques dels insectes, tenir exosquelet és una de aquestes característiques.
IMG_0751.JPG
Aquesta papallona només s'alimenta en la seva fase larval, en la fase de papallona s'alimenta del menjar ingerit anteriorment.
FISIOLOGIA:
Curiosament la papallona Atlas s'alimenta durant la seva etapa larval. D'adulta s'alimenta del menjar ingerit anteriorment (fase larval). Es reprodueix mitjantçant la metamorfosi. En aquest tipus de desembolupament, de l'ou neix un animal amb especte de cuc anomenat larva. La larva s'alimenta i creix fins que forma una estructura anomenada pupa. Al final, la pupa es trenca i en sorgeix un insecte adult.
IMG_0753.JPG
La embergadura de les seves ales és de 20 a 30 centímetres. Com que és tant gran, a l'hora de volar li costa suportar el seu pes i per tant vola molt baix.
ECOLOGIA:

Aquesta papallona tant gran s'ha trobat a els boscos tropicals del sud est asiatic, el sud de China, passant pels arxipèlegs de Malasia fins a Indonesia. Viu en llocs humits.
IMG_0750.JPG
La papallona atles es reprodueix mitjansant la metamorfosi.
A MÉS A MÉS:

Aquesta papallona va ser batejada amb el nom del tità de la mitologia grega Atlas. A Hong Kong, en idioma cantonès seu nom comú es tradueix com "papallona cap de serp", en referència a l'extensió apical de les ales, que té una semblança amb el cap d'una serp.