MEDUSA DE VELA


medusa de vela.jpg

http://www.elmundo.es/elmundo/2009/04/28/baleares/1240950709.html


La medusa de vela no estava tan aprop de els 10 anys. La medusa assasina, la carabela portuguesa (Physlia physalis), ha arrivat al mediterrani. En els ultims dias s'han relitzat avisaments de gurps fins a 50 exemplars a prop de la costa murciana confirmats per el CENTRE OCEANIGRAFIC DE (LOS ALCAZARES). Segons els experts, aquesta especie cuya picadura pot resultar mortal habria arrivat a les nostres aigües.

ECOLOGIA


Es molt comuna a la mar oberta en totes les aigües calides del planeta, especialment a les regions tropicals i subtropicals dels oceans Pacific i Indìc.
Tambe es troba a la Corrent del Golf atlàntica i, recentment tambe s'hen a trobat a la Mediterranea. Amb aparença de medusa, carabel·la es en realitat un organisme colonial els individus del qual s'espesialitzen per a mantenir viva la colònia.

FISIOLOGIA
Es el conjunt de pòlips , anemones, coralls,meduses....
Tambè compren els Hydras que son d'aigua dolça . Compren unes 90.000 especies i un sol grup molt antic de mes de 700m, a., el seu registre fòssil és el mes llarg.


PART DE LA MEDUSA PER DINTRE

IMG_0892.JPG
A simple vista es un disc, blavos d'entre 3 i 8 cm, amb una prolongaciò triangular en la part superior que es mantè dreta i serveix de vela.

REPRODUCCIÒ SEXUAL

IMG_0888.JPG
La reproducciò sexual esta associada a la fase medusa, encara que en algunes especies desapareix, de manera el pòlip forma directament els gamets.

arbre medusa.png